top of page

UDSTILLINGSSTEDER

SKT. NIKOLAI KIRKE

Skt. Nikolai Kirkes Menighedsråd har efter henvendelse fra Nakskov Kunstforening givet tilladelse til, at foreningen i sommerhalvåret må benytte kirkens højre sideskib. Sideskibet er lyst og venligt og derfor et flot sted at vise kunst. Vi er glade for denne ordning. Se mere her.

NAKSKOV SUNDHEDSCENTER

I forbindelse med åbning af  Sundhedscenteret i Nakskov indgik vi en aftale om at varetage udsmykningen. Derfor hænger der nu et repræsentativt udvalg af kunst rundt omkring i bygningerne. Noget er mere tilgængeligt end andet. De største værker hænger i forhallen, på trappegangene, i venteværelserne. 

 

Også i Konferencesalen og i de enkelte afsnit  f.eks. skadeklinikken, fysioterapien og Blodbanken, hænger der god kunst på væggene. Billederne er sammensat af kunstsamlinger fra Gymnasiet, Nakskov gamle Sygehus, Nakskov Kunstfond og Lolland kommune.

Se billeder her.

 

TOLDBODEN

Sammen med andre kulturelle grupperinger arbejder Nakskov Kunstforening for at få etableret Kulturhus i Den gamle toldbod bygning ved havnen. Vi ser frem til at få et udstillingssted hvor det er muligt at vise flere forskellige former kunst., maleri, skulptur, keramik  i et miljø hvor der også er musik, drama og  litteratur.

For tredje år i træk  stiller vi op til  Kulturfestival på første sal i Toldboden Vi laver en miniudstilling om Arkitekt Einar Ørnsholt, Planerne for et kommende kulturhus i Toldboden bliver vist frem, Otto Paludan viser flere sider af den hvilende Peter Freuchen på Enehøje  og  på galleriet hænger en udstilling af billedkunstner Kis Nellemann, som er flyttet til egnen.

BØLGEN

Et par ord til debatten

….en kunstbølge vækker stor diskussion,

så som sådan har kunsten vel haft sin mission.

Som den vælter sig op af asfaltens flade

gør den nogen sure, andre helt glade. 

Herligt når meninger/ord sammen tørner,

hils og sig tak til ham der, John Kørner.

 

Klaus Frost Jensen

Maj  2017

bottom of page