TURE/AKTIVITETER 2022

2022

”Hvad hænger på min væg”

torsdag d. 24. november, Nakskov Sundhedscenter

Under indtagelse af kaffe og hjemmebagte æbleskiver fortalte deltagerne hver især lidt om deres medbragte værker, som derefter blev kommenteret og analyseret af Kit Kjærbye. Indledningsvis havde forsamlingen af Kit fået en lille indføring i billedanalyse, og således var der grundlag for gode og muntre dialoger omkring de enkelte værker. 21 deltagere havde en hyggelig aften.  

Klik på billederne for  at se dem i stort format

Kør-selv tur til Fuglsang Kunstmuseum

Søndag d. 6. nov. 2022

Kør-selv tur til Fuglsang Kunstmuseum søndag den 6. November 2022. Der deltog 17 og Kit Kjærbye fortalte om værkerne, som er udført af Anne Marie Carl-Nielsen.

Omkring kaffebordet fik deltagerne af Kit Kjærbye til indledning en spændende indføring i Anne Marie Carl-Nielsens liv og virke, hvorefter Kit med omvisning blandt værkerne i den flotte udstilling gav et fint indblik i billedhuggerens arbejdsmetoder, suppleret med fortællinger om de arbejdsbetingelser og afsavn, hun som kvindelig kunstner havde måttet leve med.

Klik på billederne for  at se dem i stort format

Turen til kunstudstilling i Masnedø Fort

Søndag d. 10. juli 2022

På denne sommerferiesøndag bevægede en mindre gruppe af lollandske kunstforeningsmedlemmer sig mod Vordingborg fra forskellige retninger. 
Vi blev på fortet modtaget af Stig Weye, der engageret fortalte om sit liv og sit virke som kunstner. (Billedkunst og musik).


Vi vandrede efter oplægget rundt mellem de mange rum i fortet. Rummene var fordelt mellem vore mange lokale kunstnere – ofte med 2 til 3 i de større rum - . Det var spændende at se, hvordan de enkelte kunstnere mødte og udnyttede udfordringerne i deres rum.
Vi håber og tror, at de viste billeder vil skabe appetit på selv at opleve den imponerende udstilling, der rummer mange flere kunstnere, ligesom den enkelte kunstner oftest udstiller flere værker.


Det er en meget seværdig udstilling, som vi må anbefale, at man finder tid til at besøge.
 

Klik på billederne for  at se dem enkeltvis med kunstnerens navn.

Guidet tur i IN SITU udstillingen

Søndag 19. juni

Kør-selv tur til Reventlowparken

Søndag d. 19. juni stred knap 20 kunstinteresserede sig gennem regn til Reventlowparken for at se In Situ’s udstilling ”HUN” – krydsfelter i Reventlowparken.

Det er selvsagt en ”HUN” udstilling, der fokuserer på kvinders vilkår i anledning af 200-året for Frederikke Charlotte Reventlows død.
Frederikke og Christian Ditlev Frederik Reventlows ægteskab var et kærlighedsægteskab. De fik 12 børn, hvoraf de 3 døde som mindreårige.
Selv om manden var en indflydelsesrig politiker, var familien belastet af gæld og havde svært ved at leve op til de krav, der fulgte med til at bo på godset.
Frederikke skrev dagbog om børnene under deres opvækst. Hendes synspunkter på børneopdragelse og liv afspejler tidens moderne forestillinger. I kraft af sit ægteskab med en af de mest epokegørende skikkelser har Frederikke bidraget væsentligt til at introducere en ny borgerligere og mere familierettet livsstil i det danske aristokrati.

Lotte Madsen var igen den engagerende rundviser, så vore medlemmer fik trods vejret en god oplevelse. Publikums smil var ægte og mange.

Klik på billederne for  at se dem i fuldt format med information.

EN ANDERLEDES BYVANDRING MED BLIK PÅ FØR OG NU

Arrangementet løb af stablen i dejligt solskin med deltagelse af et fuldtalligt hold glade vandrere torsdag d. 28. april. Turen blev grundet den enorme interesse gentaget mandag d. 23. maj

 

Blikkene blev undervejs rettet mod skulpturer, facader og tage, som vores guide, Lene ”Blik”, med eget blikkenslagerfirma gennem årene havde udført arbejder på og helt fra barnsben havde bistået sin far med.

 

Under gåturen faldt snakken uundgåeligt på det liv, der gennem tiderne har udfoldet sig i gaderne, og som bybilledet tager sig ud i dag. Der blev både beundret fine facader og kastet kritiske blikke på, hvad der er i forfald. Til stor undren har fx Gåsepigen på det ellers fint renoverede Gåsetorv nu gennem flere år manglet både springvand og blomsterpynt.

 

Turen blev rundet af med kaffe og kage i et af byens ældre huse, som gennem generationer rummede familiens blikkenslagerværksted.